Przestawiam się na tryb wakacyjny. Dzisiaj siedziałam na tarasie i przez 30 minut obierałam groszek. I nic więcej.
Przepisy w kategorii:
I takie tam
„Rowerem po drzewach” na Placu Wolności, 01.06.2014
Warsztaty kulinarne
P.S. Zielona Wielkanoc na Pojezierzu Drawskim
Wielkanoc bez stresu. Warsztaty w Republice Słonecznej.
Było bardzo, bardzo zielono: 2 zupy w kolorze zielonym (groszkowa i z cukinii), zielone jajka (nie ze starości), pulpety na zielono z zielonymi sosami, suflet szpinakowy (oczywiście zielony), pieczone pierożki (nadzienie z wielką ilością świeżych ziół, więc zielone) i tarty cytrynowo-limonkowe (bardziej żółte niż zielone).
I przypomniał mi się wiersz Jana Brzechwy „Entliczek-Pentliczek”. Pamiętacie?
I przypomniał mi się wiersz Jana Brzechwy „Entliczek-Pentliczek”. Pamiętacie?
Popołudniowy wypiek pizzy
przepis wkrótce
Było ciepło i słonecznie, więc ciasto urosło błyskawicznie. Reszta poszła gładko, bo mamy już wprawę. Z ostatniej porcji powstała focaccia z rozmarynem i gruboziarnistą solą. Myślałam, że będzie na śniadanie. Nic z tego! Zjedzona natychmiast!!!
Pierwsze wiosenne śniadanie na tarasie
leniwa niedziela
Grzanki z masłem czosnkowym i kiełkami, a do tego sałatka z rukoli. Do kawy muffinki z malinami i pierwsze śniadanie na tarasie za nami. Jak cudnie było! Słonecznie, ciepło i leniwie. Tak powinna wyglądać każda niedziela…
Piątkowe warsztaty w „Republice Słonecznej”
Słodki niecukier
Znalazłam dla mojego bezcukrowego Antka zamiennik cukru!!! Świetnie sprawdza się w wypiekach, co potwierdziły dzisiejsze warsztaty prowadzone we współpracy z firmą AdNatura. Co jest dla mnie najważniejsze, jest to produkt w 100% naturalny, bez żadnych sztucznych dodatków. Ma jeszcze jedną ogromną zaletę – 0 kalorii!!!