Wielkanoc bez stresu. Warsztaty w Republice Słonecznej.

Było bardzo, bardzo zielono: 2 zupy w kolorze zielonym (groszkowa i z cukinii), zielone jajka (nie ze starości), pulpety na zielono z zielonymi sosami, suflet szpinakowy (oczywiście zielony), pieczone pierożki (nadzienie z wielką ilością świeżych ziół, więc zielone) i tarty cytrynowo-limonkowe (bardziej żółte niż zielone).
I przypomniał mi się wiersz Jana Brzechwy „Entliczek-Pentliczek”. Pamiętacie?

Ola Kopczyńska

O autorze

Ola Kopczyńska

Przez lata pracowałam jako nauczyciel akademicki, ale jakiś czas temu zdecydowanie zmieniłam kurs. Zajęłam się gotowaniem. Prowadzę warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych. Odwiedzam szkoły i przedszkola, organizuję kulinarne urodziny. W przepięknej i klimatycznej poznańskiej „Republice Słonecznej” prowadzę cykl warsztatów „Szkoła młodych żon”. Gotujemy i pieczemy proste, szybkie i pyszne potrawy. Tam poznałam osoby, które zainspirowały mnie do stworzenia bloga. Osoby, które nie zawsze potrafią gotować, często tego nie lubią, ale z różnych względów MUSZĄ. I nie chcą poświęcać tej czynności zbyt wiele czasu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *