To jest chyba jedna z bardziej popularnych surówek. Można ją kupić gotową, ale po co. Samodzielnie wykonana w domu ze świeżych warzyw jest milion razy lepsza!!!
- seler korzeniowy
- 2-3 jabłka
- garść orzechów włoskich
- majonez/ jogurt
- trochę soku z cytryny
- posiekana natka pietruszki
- sól, pieprz
Przygotowanie
Warzywa i owoce umyć. Seler zetrzeć na tarce (grube oczka), jabłko pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. W misce wymieszać wszystkie składniki, doprawić. Jeść.
O autorze
Ola Kopczyńska
Przez lata pracowałam jako nauczyciel akademicki, ale jakiś czas temu zdecydowanie zmieniłam kurs. Zajęłam się gotowaniem. Prowadzę warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych. Odwiedzam szkoły i przedszkola, organizuję kulinarne urodziny. W przepięknej i klimatycznej poznańskiej „Republice Słonecznej” prowadzę cykl warsztatów „Szkoła młodych żon”. Gotujemy i pieczemy proste, szybkie i pyszne potrawy. Tam poznałam osoby, które zainspirowały mnie do stworzenia bloga. Osoby, które nie zawsze potrafią gotować, często tego nie lubią, ale z różnych względów MUSZĄ. I nie chcą poświęcać tej czynności zbyt wiele czasu.
Zobacz wszystkie przepisy Ola Kopczyńska →