Mieszałam w garnku gruszkową galaretkę, gdy do domu wpadł Łukasz. Głodny! A tu żadnego obiadu!!! Szybko zrobiłam kilka pysznych kanapek i gotowe. Na jedną się nawet załapałam.
- kilka skibek (to po poznańsku, prawdopodobnie w pozostałych częściach Polski są kromki) chleba
- masło
- 2-3 ugotowane jajka
- kilka pokrojonych orzechów włoskich
- sól, pieprz
- musztarda (użyłam francuskiej i Dijon)
- rukola
Przygotowanie
Z wymienionych składników złożyć kanapkę.
O autorze
Ola Kopczyńska
Przez lata pracowałam jako nauczyciel akademicki, ale jakiś czas temu zdecydowanie zmieniłam kurs. Zajęłam się gotowaniem. Prowadzę warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych. Odwiedzam szkoły i przedszkola, organizuję kulinarne urodziny. W przepięknej i klimatycznej poznańskiej „Republice Słonecznej” prowadzę cykl warsztatów „Szkoła młodych żon”. Gotujemy i pieczemy proste, szybkie i pyszne potrawy. Tam poznałam osoby, które zainspirowały mnie do stworzenia bloga. Osoby, które nie zawsze potrafią gotować, często tego nie lubią, ale z różnych względów MUSZĄ. I nie chcą poświęcać tej czynności zbyt wiele czasu.
Zobacz wszystkie przepisy Ola Kopczyńska →