Ten przepis dedykuję Kasi J., która kilka dni temu mi go podała. Przedtem łączyłam pomidory z oliwą i nie przyszło mi do głowy, że śmietana także doskonale do nich pasuje. Połączenie zachwyciło resztę Rodziny (poza beznabiałowym Antkiem, oczywiście). Jutro znów ją zrobię.
- pomidory (u mnie najczęściej malinowe)
- młoda cebula ze szczypiorem
- śmietana (u mnie 30%)
- sól, pieprz
Przygotowanie
Umyte warzywa pokroić, zalać śmietaną, doprawić, spożywać.
O autorze
Ola Kopczyńska
Przez lata pracowałam jako nauczyciel akademicki, ale jakiś czas temu zdecydowanie zmieniłam kurs. Zajęłam się gotowaniem. Prowadzę warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych. Odwiedzam szkoły i przedszkola, organizuję kulinarne urodziny. W przepięknej i klimatycznej poznańskiej „Republice Słonecznej” prowadzę cykl warsztatów „Szkoła młodych żon”. Gotujemy i pieczemy proste, szybkie i pyszne potrawy. Tam poznałam osoby, które zainspirowały mnie do stworzenia bloga. Osoby, które nie zawsze potrafią gotować, często tego nie lubią, ale z różnych względów MUSZĄ. I nie chcą poświęcać tej czynności zbyt wiele czasu.
Zobacz wszystkie przepisy Ola Kopczyńska →