Krem z banana gotowanego na parze

Czas przygotowania: ok. 10 min.

Krem z banana gotowanego na parze

Czas przygotowania: ok. 10 min.

Im zimniej, tym mam mniejszą ochotę na cokolwiek surowego. Nawet moja ulubiona rukola mi nie wchodzi, teraz lubię wszystko duszone, gotowane, a najchętniej pieczone. Idąc tym tropem, przygotowałam pyszny krem z bananów gotowanych na parze z kakao i szczyptą soli. Można dodać łyżkę czy dwie domowych ulubionych konfitur czy dżemu. Ja wrzuciłam łyżkę konfitur z aronii, które robiłam jesienią.
  • 3-4 dojrzałe banany
  • łyżka kakao
  • szczypta soli
  • (owoce w postaci konfitur/ dżemu)

Przygotowanie

Banany gotować na parze ok. 7-8 minut. Zmiksować je z kakao, solą i ewentualnie owocami.
 

Ola Kopczyńska

O autorze

Ola Kopczyńska

Przez lata pracowałam jako nauczyciel akademicki, ale jakiś czas temu zdecydowanie zmieniłam kurs. Zajęłam się gotowaniem. Prowadzę warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych. Odwiedzam szkoły i przedszkola, organizuję kulinarne urodziny. W przepięknej i klimatycznej poznańskiej „Republice Słonecznej” prowadzę cykl warsztatów „Szkoła młodych żon”. Gotujemy i pieczemy proste, szybkie i pyszne potrawy. Tam poznałam osoby, które zainspirowały mnie do stworzenia bloga. Osoby, które nie zawsze potrafią gotować, często tego nie lubią, ale z różnych względów MUSZĄ. I nie chcą poświęcać tej czynności zbyt wiele czasu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *